RockLife Rock Metal Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 MutFakTa PRaTiK OLmaNıN YoLLaRı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Tatlı-Cadı
Özel Üye
Özel Üye
Tatlı-Cadı


Mesaj Sayısı : 798
Başarı Puanı : 2236
Rep Puanı : 1
Kayıt tarihi : 28/05/09
Yaş Yaş : 33
Nerden : Almanya
İş/Hobiler İş/Hobiler : Golf

MutFakTa PRaTiK OLmaNıN YoLLaRı Empty
MesajKonu: MutFakTa PRaTiK OLmaNıN YoLLaRı   MutFakTa PRaTiK OLmaNıN YoLLaRı Icon_minitimePerş. Ekim 28, 2010 6:55 am

Pazardan aldığınız sebzelerin ömrünü uzatmak için; yeşil sebzeleri yıkadıktan sonra havlu kağıda sarıp buzdolabına koyun.
Genel Forum - MutFakTa PRaTiK OLmaNıN YoLLaRı
Çorbaların üzerine her defasında yeni yağ kızdırmamak için; küçük bir kavanoza önceden kırmızı toz biberli kızarttığınız yağı koyup saklayın. Bulaşıktan da tasarruf edin.

Kaşarın küflenmemesi için; önce kağıt mutfak havlusuna sarın sonra poşete koyun.

Meyve yemeyi unutanlar için; boş zamanlarınızda tek kişilik meyve salataları hazırlayıp hava almayan kaplarda saklayın.

Salata yapmaya üşenen kadınlar için; maydanoz taze nane kıvırcıkları salata kurutucusunda kuruttuktan sonra saklama kaplarında dolaba koyun. Her akşam yıkamakla uğraşmayın.

Bakliyatlara vakit ayıramıyorum diyenler için; bakliyatların pişme süresi uzun. Fasulye nohut yeşil mercimek vs. haşladıktan sonra bir kullanımlık olarak poşetlere bölüp buzluğa koyun. Ancak tam pişirmemeniz gerekiyor. İkinci pişirmede dağılabilir.

Dolapta çürüyen maydanozlar için; maydanoz dereotu nane gibi çok çabuk bozulan yeşillikleri hiç zayi etmeden kullanmanın yolu; yıkadıktan sonra kesip buzlukta saklamak. Kesmeden cam kavanoza koyup alt katta da saklayabilirsiniz.

Domates rendelemekten bıkanlar için; domatesleri topluca rendeledikten sonra buz kalıplarında dondurun. Sonra hepsini bir poşete koyarak saklayın.

Hazır et ve tavuksuları kullanmak istemeyenler için; haşladığınız tavuğun suyunu buz kalıplarına koyup dondurun pilav ve çorbalarda kullanabilirsiniz.

Kıymanın ömrünü uzatmak için; kıymayı soğanla kavurup yemek harcı olarak saklama kabına ya da poşetlere koyun. Elinizin altında kavrulmuş kıyma olunca işleriniz hızlanır hem de kıyma uzun ömürlü olur.

Soslara bulaşmak istemeyenler için; tavuk kanadını soslayıp buzluğa atın istediğinizde fırına verin.

Sarımsak soymayı sevmeyenler için; sarımsakları topluca soyduktan sonra sirkeli suya koyup dolapta saklayın ya da sarımsakların üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyup ağzını iyice kapatıp saklayın.

Elinin altında hazır dolma olmasını isteyenler için; yaprak sarma kuru patlıcan ve biber dolması mantı gibi yiyecekleri hazırlayıp dondurucuya koyun acil zamanlarda kurtarıcınız olur.

Tavuk didiklemekten kurtulmak için; tavuğu haşlayın didikleyin tek kullanımlık kaplarda saklayın.

Eti yumuşacık ve erkenden pişirmek için; eti alır almaz kuşbaşı şeklinde yağ koymadan bir tencereye koyun önce kızgın ateşte 1-2 dakika sonra kısık ateşte suyunu tamamen salıp çekene kadar pişirin. Yumuşacık olduğunu göreceksiniz. Birer yemeklik poşetlere doldurup buzluğa kaldırın. İstediğinizde çıkarıp kullanın.

Lezzetli çorba yapamıyorum diyenler için; makarnanın suyunu çorbalarda değerlendirebilirsiniz.

Her sabah tost hazırlamaya üşenenler için; önceden hazırladığınız tostları pişirmeden buzluğa atın gerektiğinde hemen tost makinesine sıralayın.




--------------------------------------------------------------------------------


Yapılmaması gerekenler

* Kuru soğanı önceden doğrayıp buzlukta saklamayın. Tadı acılaşıyor ve sulanıyor.

* Çiğken dondurulan sebzeler besin değerini kaybediyor. Pişirdikten sonra iyice soğutun hatta birkaç saat buzdolabında soğuttuktan sonra buzluğa atın.

* Saklama kaplarının dondurmaya uygun olmasına dikkat edin. Hava almamalı. Buzluk poşetlerinin havasını iyice alıp ağzını sıkı bağlamak gerekiyor. Özellikle etlerde soğuktan yanık izleri olabiliyor. Sağlık için zararlı.

* Plastik kapları kullanmak istemiyorsanız aldığınız sebze meyve vs. her şeyi yıkayıp doğrayıp annelerinizin pirinç bulgur vs. saklamak için kullandığı beyaz bez torbalara koyun. Sonra da naylon poşetlere koyup öyle saklayın. Bir hafta bozulmuyor.



--------------------------------------------------------------------------------

Yazın hazırlanan kışlıklar

* Kırmızı erikleri buzluk poşetine koyarsanız kışın komposto yapabilirsiniz.

* Taze fasulyeyi ayıklayıp domates ve soğanla kavurun. Soğuduktan sonra buzluğa atın. Kışın ister etli ister zeytinyağlı fasulyeniz hazır.

* Yaz sonunda patlıcanları mangalda ya da fırında közleyip bir yemeklik poşetlerde saklayın. Patlıcanları karnıyarıklık kızartıp da saklayabilirsiniz. Kırmızı biberleri de aynı işlemden geçirip salatası için birer kullanımlık poşetlere koyun.

* Bamyaları bol limon suyu ile rengi sarıya dönene dek kısık ateşte kavurup saklayabilirsiniz.

* Yazın sonuna doğru rondodan geçirilen domatesleri kaynatıp sıcakken kavanozlara doldurun.

* 500 gr�lık poşetlere çilek vişne böğürtlenleri koyun kışın pastalarda kullanın.

* Yazın mısır haşladığınızda tanelerini çıkarıp kışın salatalarda ve çorbalarda kullanmak üzere buzluğa koymayı unutmayın.




--------------------------------------------------------------------------------


Pratik yemekler

* Yaptığınız herhangi bir çorbayı kaynar haldeyken kavanoza koyup kapağını iyice kapatıp ters çevirin. İyice soğuyunca buzdolabına kaldırın. En az iki hafta dayanıyor.

* Mercimek soğan patates ve havucu haşlayıp blendırdan geçirin. Saklama kaplarına veya buzdolabı poşetlerine birer kullanımlık bölüp dondurucuya kaldırın. Akşamları gelince sıcak suyla karıştırarak baharatını tereyağını nanesini ekleyin.

* Hamsiyi mevsimi geçmeden unlayıp kağıt tabaklara hamsi tava yapar gibi sıralayıp dondurun. İşten gelince tabaktan doğru tavaya ortasına iki kaşık sıvıyağ ile hamsi tavanız hazır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://rocklife.forum.st
 
MutFakTa PRaTiK OLmaNıN YoLLaRı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Okulda Popüler Olmanın Yolları (HayatKolik)
» Hayatta Olmanın Anlamı
» Msn Kısa Yolları
» Sitenizde Hit Almanın Yolları
» Seninle Olmanın En Güzel Yanı Ne Biliyor Musun?

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RockLife Rock Metal Forum :: Off Topic :: HerTelden :: Bunları Biliyormuydunuz?-
Buraya geçin: