RockLife Rock Metal Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Standart Dicle Üniversitesi Telefon No Adresi Bilgiler

YazarMesaj
Su-Perisi
Özel Üye
Özel Üye
Su-Perisi

Başarı Puanı : 3436
Rep Puanı : 1
İş/Hobiler İş/Hobiler : Öğrençi

Standart Dicle Üniversitesi Telefon No Adresi Bilgiler Empty
MesajKonu: Standart Dicle Üniversitesi Telefon No Adresi Bilgiler   Standart Dicle Üniversitesi Telefon No Adresi Bilgiler Icon_minitimeC.tesi Ekim 16, 2010 2:15 pm

Dicle Üniversitesi
(Üniversiteler)

Telefon No : 0 412 248 80 30 (6 Hat)
Web Adresi : Dicle.Edu.Tr

1974 yılında kuruldu.

Yerleşim: Ana kampüs 27 000 dekar alan üzerine kurulu olup Diyarbakır merkeze 10 km uzaklıkta bulunuyor.

Eğitim: Türkçe olarak yapılıyor.

Akademik birimler: 11 fakülte, 4 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 3 enstitü ve 9 uygulama ve araştırma merkezi bulunuyor.

Barınma: Üniversite kampüsünde 2 018 erkek, şehir merkezinde 1 070 kız öğrenci olmak üzere 3 088 öğrenci barınabiliyor. Ayrıca Siirt, Batman ve Mardin’de olmak üzere toplam 4320 yatak kapasitesi mevcut.

Beslenme: Üniversitede 8 000 öğrenci kapasiteli 5 mutfak ve yemekhanenin yanısıra 5 000 kişi kapasiteli kantin ve kafeterya imkanı bulunuyor.

Teknoloji: Üniversite bünyesinde öğrencilerin eğitiminde kullanılan bilgisayar laboratuvarlarında 150 civarında bilgisayar bulunuyor. Üniversitedeki öğretim elemanları, yurtiçi ve yurtdışındaki diğer üniversitelerle haberleşme ve bilgi bankalarından literatür tarama olanağına sahipler.

Sağlık hizmetleri: 1 uzman doktor, 6 pratisyen hekim, 1 diş hekimi ve 5 hemşire bulunuyor.

Spor tesisleri: 1 kapalı spor salonu, 1 futbol sahası, 1 tenis sahası ve açık basketbol, voleybol sahaları mevcut.

Standart Dicle Üniversitesi Telefon No Adresi Bilgiler
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Standart Ondokuz (19) Mayıs Üniversitesi Telefon No Adresi Bilgiler
» Standart Süleyman Demirel Üniversitesi Telefon No Adresi Bilgiler
» Standart TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Telefon No Adresi Bilgiler
» Ege Üniversitesi Telefon No Adresi Bilgiler
» Koç Üniversitesi Telefon No Adresi Bilgiler