RockLife Rock Metal Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Mekke hakkında yazı ve resim

YazarMesaj
ßy_€L€kTroO
Özel Üye
Özel Üye
ßy_€L€kTroO

Başarı Puanı : 6556
Rep Puanı : 13
Yaş Yaş : 34
İş/Hobiler İş/Hobiler : Öğrenci

Mekke hakkında yazı ve resim Empty
MesajKonu: Mekke hakkında yazı ve resim   Mekke hakkında yazı ve resim Icon_minitimePerş. Mayıs 28, 2009 1:17 pm

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Babüsselâm kapısı var
ne de güçlü yapısı var
benim gönlümün içinde
binbirtürlü anısı var...

Kû‚BE yeryüzünün arşı
sokakları nurdan çarşı
ARAFAT dağı'na karşı
arzum sendedir BEYTULLAH

bir sancak altında kaç milyon insan
ne tenleri benzer ne dilde lisan
olmuşlar tek yürek, tek bedende can
insanlığı gördüm BEYTULLAH'ta ben

yedi bağın gülü aynı destede
yetmiş iki millet aynı listede
kaç milyon amin der aynı bestede
tevhidle haşroldum BEYTULLAH'ta ben

sinelerde alev ne kül, ne duman
dillerde bir soru vuslat ne zaman
cehennem söndürür böylesi iman
aşk ne imiş gördüm BEYTULLAH'ta ben

okyanuslar aşmış gelmiş nicesi
aç susuz uykusuz gündüz gecesi
her nefes dilinde KUR'AN hecesi
sevdalılar gördüm BEYTULLAH'ta ben

Rabbin o davetli misafirleri
doldurmuş Mekke'de her karış yeri
dillerinde dinmez Lebbeyk sesleri
arş'a yollar gördüm BEYTULLAH'ta ben

bir damla misali kapılmış sele
zengin, fakir, paşa, nefer elele
yan yana secdede sultanla köle
mahşerle tanıştım BEYTULLAH'ta ben

kimi ayağında yarım çarığı
kaç yerinden kanar topuk yarığı
meğerse kefenmiş başta sarığı
ne aşıklar gördüm BEYTULLAH'ta ben

bir zerre gözü yok dünya aşında
ahir, rızkın arar harman başında
Rabbin nazarını KABE taşında
gören gözler gördüm BEYTULLAH'ta ben

bir sevda seli var Safa Merve'de
damlalar köpürmüş vecde girmede
nice peygamberler nice zirvede
durup bakan gördüm BEYTULLAH'ta ben

İbrahim makamı sultan sofrası
sunulur herkese bir Kevser tası
bir cennet şöleni perde arkası
ne sahneler gördüm BEYTULLAH'ta ben

durdumda tavafı seyrettim hayran
gördüm, bir kainat misali devran
hangisi melektir hangisi insan
şaşırdım çok zman BEYTULLAH'ta ben

yaş desem yaş değil gözlerden akan
bir sel ki günahlar bendini yıkan
KABE göklerinden semaya çıkan
merdivenler gördüm BEYTULLAH'ta ben

bir mânâ sarayı MESCİD-İ HARû‚M
o ne ince nakış o ne ihtişam
her kalbe Muhammed ALEYHİSSELAM
bir taht kurmuş gördüm BEYTTULLAH'ta ben

bir zaman derdim ki Ya Rabbi! neden?
bir daha istiyor bir kerre giden
meğer bilemezmiş insan gitmeden
aldım cevabımı BEYTULLAH'ta ben

gördüm ki bu ddünya bir oyalanma
halime bakıpta mutluyum sanma
bedenim KABE'den uzakta amma
GÖNLÜMÜ BIRAKTIM BEYTULLAH'TA BEN

Ne güzel bir şehirdir, Mekke! Ne mutlu ki orda doğup büyüyene, gidenler bilir ne demek istediğimi. Her elhamdülillah müslümanım diyen, imkanı oldukça görmeli. Yaşamalı islamiyeti, birliği, beraberliği hissetmeli.İnsan olduğunun kul olduğunun farkına varıyor , insan orada ve binlerce kez hamd ediyor Rabbine kısmet oldu diye.
Şimdi çok uzaktayım bedenen ama gönlümün yarısı Mekkede, Kabede kaldı. Benim ülkemde güzeldir, taşına yoprağına kurban ama gidenler bilir işte Mekke bir başkadır gönüllerde.Ezanı bir de o mübarek beldede dinleyin, ne kadar çok insanın içine dokunur, duygulanırsınız.Yaşadığınız her şey gözünüzün önünden geçer, yaptığınız her günah için gözyaşlarınız sel olur.
Derler ya anlatılmaz yaşanır.Gitmek, görmek lazım.Giden ayrı, gidemeyen ayrı hasret çeker!

Tarihi

Hepimizin hiç olmazsa ömürde bir defa görmek, ziyaret etmek, haccetmek için can attığımız dua dua yalvardığımız tek yer herhalde Mekkedir. Orası tarih boyu bütün peygamberlerin ve salih insanların uğrayıp ziyaret ettiği belki de kanatlanıp öteler ötesine uruc ettiği manevi rampaların başında gelir.

Efendimiz salllahu aleyhi vesellemin çok özel olarak bahsettiği yerleden birincisi Mekke-i Mükerremedir. Mekke haddi zatında çok mübarek bir yer olmasıyla beraber bir de orada Kabe’nin bulunması ona ayrı bir değerler üstü bir değer katmıştır.

Efendimiz bir hadis-i şeriflerinde

“üç mescidin dışında hiçbir mescide şeddi rihal edilmez mescidi haram mescidi nebevi mescidi aksa. Buyurmuşlardır. Bu hadisi şeriften şunu anlıyoruz. İbadet amaçlı bu üç mescidin dışında bir mescidi ziyaret etmek için yola çıkılmaz. Ancak bu üç mescid için para dökülür dökülen paraya değer, meşakket çekilir, çekilen meşekkate değer. Çünkü insanlar buralarda büyük manevi makamlar ve hazlar elde edebilirler ayrıca ahirette de mükafatı vardır. İşte bu üç medcidden ilki Mekkede dir.

Bu gün her yıl milyonlarca müslümanın gerek hac gerekse umra amacıyla bu mübarek belde den ve mübarek mekanlarından bu manevi kazancı elde etmek için akın akın geldiklerini görmekteyiz

Allahu teala kendi evini bina etmek ve son peygamber hz muhammed s.a.v in peygamberliği icin mekkeyi seçmiştir. Mekkeyi kullarına bir ibadet yeri olarak tayın etmiş uzakta ve yakında bulunan kullarının üzerine onu zıyaret etmelerini farz kılmıştır. Ayrıca mekkeyi ağacı kesilmeyen otu koparılmayan avı avlanmayan (Harem) yeryüzünde kutsanan bir belde olarak tayin etmiştir.

Mekke nin tarihi insanlığın tarihi kadar eskidir. İlk insan ve ilk Nebi Adem aelyhisselam Allahtan aldığı emirle o kıyamete kadar ayakta kalacak ve insanlığın ziyaretgahı olacak kabe-i müşerrefeyi orada inşa etmiştir. Yeryüzündeki herc-ü merclerle yıkılan ve kaybolan kabeyi ikinci kez peygamberler babası ülüz azim (büyük) peygamber İbrahim aleyhisselam Allah’ın emriyle oğlu İsmail’le beraber inşa etmiştir.

Mekkeden söz edilirken Büyük kadın, peygember zevcesi sabır ve tevekkül abidesi Hâcer validemizi hatırlamamak mümkün değildir. Onun Mekkeye geliş veya getiriliş kıssasını anlatmak zaittir zannederim. Mekke ikinci kez kıyamete kadar umran olarak onun sayesinde canlamış, zemzem onun , evladına su bulma çırpınışlarıyla cennetlerden kopup imdadına yetişmiş, ondan da bize hediye ve hatıra kalmıştır. Safa ile merveyi say ederken o başyüce kadının yaşadıklarını iliklerimize kadar hissederiz. Allah şefaatını nasib eylesin.

Mekke Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin doğup büyüdüğü ve çok sevdiği vatanıdır.

Peygamberlik orada (Hira mağasında) gelmiş, Cebrail ve öteler ötesiyle orada tanışmış, ilk evliğini orada yapmış çocuklarını orada yetiştirmiş davasının ilk erlerini sancılar içerisinde orada eğitmiş ve hayatının 53 senesini orada yaşamıştır.

Peygamberlik geldikten hicrete kadar geçen on üç senede türlü türlü eza cefa görmesine rağmen Mekkeden ayrılmayı hiç istememiş ama Allahtan hicret emri gelince hazvere çarşısının başında durup “vallahi sen yer yüzünde allahu tealanın en hayırlı ve ona en sevimli yerisin eğer beni senden çıkartmasalardı senden ayrılmazdım diyerek adeta hem mekkeden özür diliyor hemde Mekkenin onun nazarında ne kadar kıymetli olduğunu bizlere anlatmış olurdu.

Mekke suudi arabistandaki hicaz bolgesinin batı tarafında bulunur. Kabeyi muserrefe ise ziraatsız bir vadidebulunmaktadır. Çevresi dairevi bir sekılde daglarla kaplıdır.

Mekkenin eskiden umumi olarak iki bölgesi vardı Biri mualla diğeri ise mesfele diye isimlendirilirdi. Ancak bu gün Mekke modern çarşılarıyla Devasa ve lüks otelleriyle ve semtleriyle büyük bir şehirdir.

Peygamberimiz (sav) mualla ehlinden olup orada dogmus hicret edene kadar orada yasamış Mekkenin fethi esnasında da Mekkeye oradan girmiştir.

Mekkenin gerek Kuranda gerekse hadislerde değişik isimlerle anıldığını görmekteyiz Bundan bazıları Mekke, Bekke, Beled, Beledi Harâm, Umul Kura dır.

Mekkenin Fazileti hakkında Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem den şeref sudur olmuş çok hadisi şerifler vardır. Ancak konunun genişliği bizim de yerimizin darlığı bunları anlatmaya manidir. İlgili kitaplara müraccat etme tavsiyemizle bu güzel ve geniş konuyu burada noktalarken Cenab-ı Haktan her Müslümanın gidip oraları görmesini ve oralardan maddi manevi istifade etmesini niyaz ederiz.

Mekke hakkında yazı ve resim
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Mekke ve Medine'nin İlk Fotoğrafları
» Dini Bir Kaç Resim
» ARDA TURAN'nin Evinden bir kac resim..
» Güzel Sanatlara Örnek Resim
» İnanılmaz Bir Resim Ruku İn Sidney