RockLife Rock Metal Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Süt Neden Kaymak Tutar ?

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Tatlı-Cadı
Özel Üye
Özel Üye
Tatlı-Cadı


Mesaj Sayısı : 798
Başarı Puanı : 2236
Rep Puanı : 1
Kayıt tarihi : 28/05/09
Yaş Yaş : 33
Nerden : Almanya
İş/Hobiler İş/Hobiler : Golf

Süt Neden Kaymak Tutar ? Empty
MesajKonu: Süt Neden Kaymak Tutar ?   Süt Neden Kaymak Tutar ? Icon_minitimePerş. Ekim 28, 2010 6:51 am

İnek sütünün yüzde 87'si sudur. Geri kalanı yağ protein ve laktoz adı verilen süt şekeri olup bileşiminde ayrıca kalsiyum fosfor gibi mineraller ve pek çok vitamin bulunur.
Genel Forum - Süt Neden Kaymak Tutar ?
Sütün içindekiler değişik fiziksel durumlarda bulunurlar. Yağ sütün içinde emülsiyon halindedir. Bir süt damlasına mikroskopla bakıldığında yüzeye çıkan küçük kabarcıklar halinde yağ tanecikleri görülür. Laktoz ve proteinler ise eriyik halindedirler.

Sütte üç tür protein bulunur. Bunlardan 'kazein' süte beyaz rengini verir. Diğer ikisi yani 'albümin' ve 'globülin' kaynamış sütteki kaymağı oluşturan ana maddelerdir. Sıcakla birlikte yoğunlaşırlar pıhtılaşırlar.

Kaynamış sütün yüzeyinde oluşan tabaka sütün yüzeyindeki suyun hızla buharlaşması sonucu proteinlerin kalsiyumun ve yüzeye gelen yağ taneciklerinin burada birleşmeleri ve gittikçe yoğunlaşmaları ile oluşur. Bu tabakada suyun oranı yüzde 29'a düşmüş yağ oranı ise yüzde 675'e çıkmıştır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://rocklife.forum.st
 
Süt Neden Kaymak Tutar ?
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Sms neden 160 karakter ?
» Psikolojimiz Neden Bozulur
» Ardayı Neden Begeniyorsunuz?
» Deniz Neden Taşmazmış
» Neden Galatasaraylı oldun ?

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RockLife Rock Metal Forum :: Off Topic :: HerTelden :: Bunları Biliyormuydunuz?-
Buraya geçin: