AFYONKARAHİSAR’ın Dinar İlçesi Alpaslan Köyü’nde 19 yaşındaki Nimet Gürbunar’ı evlenmeye ikna etmek için dedesinin evinden kaçırıp sopalarla döverek öldüren iki kardeşten Seyfi Şahin’in (40) de evlenmek için aynı yolu izlediği ortaya çıktı. Şahin’in 18 yıl önce Özlem Çöp’ü kaçırdığı, zorla ilişkiye girip evlenmeye zorladığı öne sürüldü. Özlem Şahin’in evlendikten sonra 2 kez intihara teşebbüs ettiği ve 3 yıl önce Seyfi Şahin’den boşandığı belirtildi.
Kızımı 15 dakikada öldürmüşler
Anne Ümran Gürbunar ise hâlâ olayın şokunda. Acılı anne, “Kızımı kaçırmalarıyla öldürmeleri 15 dakika sürmüş. Belki başının arkasına vurmasalar kızım ölmeyecekti. Ama öyle sert vurmuşlar ki kızımın ensesinde sopanın parçası kalmış” dedi. Kızını “Anahtarımı kaybettim” bahanesiyle dışarı çağırarak kardeşleri Tayfun (22) ve Seyfi Şahin’in kaçırmasına yardım eden Fadime Alpaslan’ın 8 yıldır görümcesinin gelini olarak ailelerinin içinde olduğunu belirten anne Gürbunar, “Böyle bir şeyi Fadime’den hiç beklemiyorduk” diye konuştu. ‘Tasarlayarak adam öldürmek’ suçundan tutuklanan Fadime Alpaslan’ın 3 çocuğundan ilköğretim öğrencisi olan 2’sinin, tepkiler nedeniyle okumla gidemedikleri belirtildi. Bu arada Afyonkarahisar Barosu, Dinar’daki davaya müdahil olarak katılmaya hazırlanıyor.